Nieuws vanuit het schepencollege

Dag van de Jeugdbeweging
Op vrijdag 17 oktober is het weer ‘Dag van de Jeugdbeweging’. Over heel Vlaanderen worden jongeren bedankt die zich jaar in jaar uit inzetten om kinderen en jongeren een onvergetelijke tijd te bezorgen. 

In Heist-op-den-Berg is dat niet anders, daarom voorzien de jeugdraad en jeugddienst van Heist-op-den-Berg die dag een ontbijt aan het station en het torengebouw. Alle leden en leiding in jeugdbewegingskledij kunnen vanaf 7 uur komen ontbijten. Jeugdverenigingen kunnen zich ook kandidaat stellen om op dezelfde dag in hun eigen parochie een ontbijt uit te delen aan kinderen en jongeren in uniform. 

Vanaf 11.55 uur kan men ook picknicken op de berghelling en er smullen van huisbereide soep. 
  
Subsidies sportdienst
Het college keurt een aantal subsidies voor Heistse sportverenigingen goed. 
Het gaat om: 
-       4.000 euro werkingssubsidies, verdeeld over 4 G-sportverenigingen 
-       25.999,97 euro werkingssubsidies, verdeeld over 35 sportverenigingen 
-       2.998,70 euro huursubsidies, verdeeld over 6 sportverenigingen die gebruik maken van niet-gemeentelijke, polyvalente en overdekte sportinfrastructuur 
-       27.999,98 euro impulssubsidies, verdeeld over 24 sportverenigingen, om de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren te verhogen 
-       6.000 euro onderhoudssubsidies, verdeeld over 10 sportverenigingen, voor het onderhoud van niet-gemeentelijke openluchtsportvelden 
-       1.000 euro schoolsubsidies 
-       3.500 euro samenwerkingssubsidies, verdeeld onder 5 voetbalverenigingen, voor hun onderlinge samenwerking 
  
Huurovereenkomst loods academie
Op 2 juli besliste het college om een huurovereenkomst af te sluiten met VSE-Technologies voor het gebruik van hun werkplaats en atelierruimte Deze ruimtes zouden dan ingericht worden voor de afdelingen Beeldhouwen en Keramiek van de Heistse tekenacademie. De huurovereenkomst wordt nu goedgekeurd en gaat in op 1 november 2014. De maandelijkse huurprijs bedraagt 3.025 euro. 
  
Aanleg parking Molenstraat
Op 23 december 2013 ging het college akkoord met de sloop van de verlaten schoolgebouwen in de Molenstraat. Ondertussen werd een sloopvergunning bekomen. De technische dienst stelde voor om na afbraak van de gebouwen het terrein te gebruiken als tijdelijke parking, zoals de parking in de Neerweg. 

Het college gaat nu principieel akkoord om de afbraakwerken en de aanleg van de tijdelijke parking aansluitend uit te voeren. Het steenpuin afkomstig van de afbraak van de schoolgebouwen kan hergebruikt worden als onderfundering voor de aanleg van de parking, wat kostenbesparend is.

De kosten voor de afbraak van het gebouw worden geraamd op 121.000 euro en die voor de aanleg van de parking op 426.000 euro.

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 9 september vond de laatste gemeenteraadszitting plaats. Je kan de toelichting hier nalezen.
Het volledige verslag kan je, na goedkeuring door de gemeenteraad, ook vinden op de gemeentelijke website.

Nieuws vanuit de gemeente

Ik ben Heistenaar, jij ook?
Het gemeentebestuur wil samen met Heistenaren van vreemde herkomst dit najaar werken aan ’elkaar leren kennen‘. De campagne 'Ik ben Heistenaar, jij ook?' wordt officieel geopend op 17 september met een onemanshow van Youssef El Mousaoui. Meer weten?

Voorbereidingen mogelijke elektriciteitesschaarste
Het gemeentebestuur lanceert een online enquête voor bedrijven, banken, rustoorden, kindercrèches, medische organisaties, landbouwbedrijven, serviceflats, enz. om de risico's van een eventuele stroomuitval in kaart te brengen. Meer weten?

Expo: breek uit jezelf
Van zaterdag 13 september tot en met zondag 28 september  kan je de werken van het 6e jaar lagere graad van de Academie voor Beeldende en Toegepaste Kunsten komen bewonderen in CC Zwaneberg. Meer weten?